Izbornik Zatvoriti

Pred punim Amfiteatrom i zvanično je počeo prvi međunarodni Festival dokumentarnog i muzičkog filma „City Fest“. Nišlije su prve festivalske večeri imale prilike da pogledaju film o našem poznatom srpskom glumcu Desimiru Stanojeviću, ali i o najvećoj svetski poznatoj grupi Bitlsima.

Veliki broj Nišlija koji su sa pažnjom odgledali filmove i kompletan program City Festa, samo je potvrda da je ovakav festival potreban Nišu. „Pišemo istoriju“, istakli su organizatori na otvaranju City Festa.

Ovakav festival do sada je imala privilegiju da gleda publika u Beogradu. Upravo taj festival bio je inspiracija organizatoru. Osivač i umetnički direktor Dok’N’Ritma Sandra Sandra Rančić dala je na otvaranju punu podršku City Festu i istakla da joj je drago da je baš Niš grad u kome će se pamtiti „dokumenti našeg ritma“.

Stevan Živković, predsednik kancelarije za mlade rekao je da ovo jeste prvi, ali ne i poslednji festival muzičkih dokumentaraca, jer će on postati tradicija u našem gradu.

I opština Medijana prepoznala je kvalitet City Festa i dala podršku u organizaciji. Sve ono što je za mlade i što promoviše naš grad mi ćemo uvek podržati, istakla je Dušanka Kitanović ispred ove opštine.

Za dobar provod i ugodno veče pobrinuo se Desimir Stanojević koji je sa svojim prijateljima, glumcima priredio Nišlijama zaista jedno lepo veče za pamćenje.

Desko je pevao pesme iz mjuzikla u kojima je igrao, ali i starogradske pesme, poznate niške pesme, šansone.

Najavio je i da će nakon dva mjuzikla koja su zahvaljujući njemu na repertoru Narodnog pozorišta, Niš dobiti i treći.

„Kao što sam ostvario svoj san i otišao u pozorište da se bavim mjuziklom žanrom koji ja i živim i volim, tako ću ispuniti sebi i ovu želju da niško Narodno pozorište ima nekoliko mjuzikla na svom repertoaru“, istakao je Desko, a publika to sa oduševljenjem prihvatila.

Deska je u muzičkom nastupu pratio Mitko Davkovski, ali u jednoj numeri i njegov unuk.