Izbornik Zatvoriti

Palilulo, pozdravio te Čokalija (2019)

Subota 23.novembar 2019. 17:00
Film o Živojinu Isakoviću Čokaliji

Izvodio je na hiljade pesama. Nema koju nije znao. Pevao je i Titu i Vojvodi Đujiću i Peleu i Bekenbaueru. Obišao je ceo svet s harmonikom u rukama. Kada se otisnuo u svet muzike, kafane su bile jedine estradne ustanove.

Kroz lične impresije i kroz svedočanstva najbliskijih prijatelja upoznajemo Živojina Isakovića Čokaliju legendarnog niškog, kafanskog umetnika. O fenomenu ljubavi, prijateljstva, muzike, fudbala i odnosa prema rodnom Nišu i Paliluli, ovaj dokumentarno biografski film protkan je autentičnim Čokalijinim pesama.

Film predstavlja pokušaj da se kroz priču o jednom vrhunskom kafanskom umetniku i divnom čoveku sačuvaju neke autentične vrednosti vezane za Palilulu i sam Niš, da generacijama ljudi koji su poznavali Čokaliju pružimo jedno podsećanje na njega i njegove pesme, a da nekim mlađim naraštajima ponudimo odgovore zašto je Niš grad ljubavi, prijateljstva, fudbala i meraka, između ostalog navodi Vladimir Ristić autor filma „Kude je taj Niš – Palilulo pozdravio te Čokalija“.

Inače ovaj dokumentarno biografski film koji će niška publika moći da vidi u subotu 23. novembra sa početkom u 17 sati, u Domu Vojske u Nišu, je šesti film „City produkcije“ koja polako ali sigurno preuzima lidersku ulogu u filmskom stvaralaštvu na području jugoistočne Srbije.

Filmovi na City Fest-u 2019.