Izbornik Zatvoriti

Po prvi put u Nišu biće održan Festival dokumentarno muzičkog filma „City Fest“. Ovakav festival do sada je imala privilegiju da gleda publika u Beogradu, a od 01. do 03. septebra, od 19 časova, na Amfiteatru na keju najbolje dokumentarce gledaće i jug Srbije.

Oliver Paunović

Festival organizuje City Marketing Centar u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Niša i Gradskom opštinom Medijana.

„Niš do sada nije imao ovakav festival i ja slobodno mogu da kažem da mi pišemo istoriju. Ja sam siguran da će ovaj festivala postati tradicionalan i Niš će biti na mapi svih ostalih gradova koji imaju festival dokumentarno-muzičkog filma“, rekao je direktor City Marketing Centra Oliver Paunović.

Za tri dana festivala Nišlije će uživati u dokumentarnim filmskim ostvarenjima, koji su pre svega vezani za autore domaće i inostrane muzičke i glumačke scene. Ukupno će biti prikazano šest filmova, po dva za veče, a Festival će obogatiti i muzički program, nakon projekcija.

Selektor filmova i jedan od idejnih tvoraca festivala Dejan Dabić govoreći o filmovima je rekao da su domaća ostvarenja koja će biti prikazana vezana za naš grad, počev od Desimira Deska Stanojevića, preko Kornelija Kovača do Ljubiše Samardžića.

Stevan Živković, kancelarija za mlade

„Ovom prilikom se zahvaljujem Mirjani Samardžić koja nam je dala film Panta rei, poslednji dokumentarni film Ljubiše Samardžića. Crne i bele dirke nam je dala RTV Vojvodina, film o Grejs Džons i Vitni Hjuston Vaj star, distributerska kuća iz Beograda i film o Bitlsima bioskom Vilin grad u Nišu“, naglasio je Dabić.

Dan mladih ove godine obeležavamo malo drugačije.

Dušanka Kitanović, GO Medijana

„Ovo jeste prvi festival, ali se nadam da neće biti i poslednji i da ćemo sarađivati dugi niz godina. Kancelarija za mlade i Grad Niš rade sve ono što je vezano za mlade, ali i za sve ljubitelje filma. Nadamo se da ćemo na ovaj način da i mi obrazujemo publiku da prati ovakve festivale“, istakao je Stevan Živković predsednik Kancelarije za mlade i pozvao mlade Nišlije da dođu u što većem broju.

Gradska opština Medijana podržava ovakve aktivnosti jer želi da uči mlade ljude pravim vrednostima i da promoviše muzičku, kulturnu i filmsku umetnost, rekla je ispred ove opštine Dušanka Kitanović.

„Pozivam sve da nam se pridruže na Amfiteatru na keju“, naglasila je ona.