Izbornik Zatvoriti

KOLEVKA

Televizijski dokumentarni film

Autor filma

  • Dragan Panajotović  

Producent

  • Branislav Ignjatović

Snimatelj

  • Marko Radojković    

Montaža i el. graf obrada

  • Branislav Ignjatović

Naratori

  • Mladen Heleta
  • Dragan Panajotović

45'

75 godina košarke u Dimitrovgradu

Malo ko zna da je Dimitrovgrad jedan od gradova sa najdužom košarkaškom istorijom u našoj državi. Košarkaški klub u ovom gradu postoji od 1945. godine, a pre njega su na prostoru tadašnje države Jugoslavije osnovane samo tri ekipe, Crvena zvezda u Beogradu, Torpedo u Rijeci i Slavija u Zagrebu.

2020. Košarkaški klub Dimitrovgrad proslavio je 75 godina postojanja što je ogroman jubilej. Taj podatak, kao i činjenica da je ovo pogranično mesto bez razloga zapostavljeno u medijima kada se govori o košarkaškoj istoriji, motivisali su ljude iz produkcijske kuće South Media da naprave televizijsku dokumentarnu formu koja će najbitnije detalje sačuvati od zaborava.

Kolevka” je naslov dokumentarca u kome o istoriji, ali i aktuelnom trenutku košarke u Dimitrovgradu govore direktni akteri koji su godinama vezani za klub, ali i ljudi iz sporta koji gaje veliko poštovanje i imaju sjajne uspomene vezane za košarku u ovoj varoši.

Zašto je Dimitrovgrad kolevka košarke, kako je 1945. godine vozom u Caribrod doputovala Crvena zvezda sa Nebojšom Popovićem na čelu, gde je Svetislav Kari Pešić doveo jugoslovenske košarkaške asove par dana nakon osvajanja titule prvaka sveta 1970. godine, kako je izgrađena jedna od najlepših dvorana u državi i još mnogo toga pogledajte u novom ostvarenju produkcije South Media.

Trejler

Filmovi na City Fest-u 2022.