Izbornik Zatvoriti

Glumac Milan Caci Mihailović, otvoriće sutra u Parku Svetog Save u Nišu treći po redu Festival dokumentarnog filma i muzike „City Fest“. Program 28. avgusta počinje u 19:30h, a na festivalu će prema najavama organizatora City Marketnig Centra biti prikazano ukupno osam dokumentaraca.

Odmah nakon otvaranja biće prikazan i film „Glumčina“ o legendi jugoslovenske glumačke scene Zoranu Radmiloviću, za koji je upravo Mihailović pisao scenario, dok će poslednje veče festival otvoriti koncert „U čast velikanima iz Niša“, posvećen nedavno preminulim muzičkim legendama Miki i Minji.

Iste večeri, 28. avgusta, biće prikazan i film „Dejan“ autora Slađana Stojanovića, koji govori o Dejanu Škariću, svešteniku Srpske pravoslavne crkve, koji pored svog poziva ima još jednu veliku ljubav. Publika će moći da uživa u još jednom filmu City Produkcije „Broj 1“, o legendarnom golmanu reprezentacije Jugoslavije i FK Radnički.

Nakon ostvarenja „Broj 1“ publika će uživati u dokumentarnom filmu „Mačka na rupi miša čeka“, filmu o boravku Branislava Nušića u Sokobanji. Prvo veče festivala biće prikazan takođe višestruko nagrađivani film „Svedočanstva“ autora Branke Bešević Gajić.

Drugo festivalsko veče 29. avgusta publika će u Parku Svetog Save moći da pogleda i kratki dokumentarni film „Pokajnik u pokušaju“ autora Žikice Jovanovića iz Prokuplja, koji je za sada osvojio osam nagrada na međunarodnim filmskim festivalima.

Iste večeri biće prikazan i film „Dobro došli u Sveljig“ City Produkcije. Treći po redu festival filma i muzike zatvoriće film Sonje Đekić, koji je izazvao veliku pažnju „Pod kamenim nebom“ o ginisovcu Milutinu Veljkoviću.

Po prvi put na festivalu Nagrada „Miroljub Mika Jovanović“ za najbolji film

Miroljub Mika Jovanović, osnivač je legendarne grupe „Lutajuća srca“, ali i čovek koji je učestvovao u gotovo svim važnim dešavanjima u kulturi u Nišu, a koji je krajem prošle godine preminuo u 69. godini od posledica virusa korona, od ove godine imaće nagradu koja nosi njegovo ime, a koja će se po prvi put dodeliti na „City Festu“ za najbolji dokumentarni film.

Osim što će autoru najboljeg dokumentarnog filma biti uručena nagrada „Miroljub Mika Jovanović“, biće odraž i koncert pod nazivom „U čast velikanima iz Niša“, posvećen upravo nedavno preminulim muzičkim legendama Miki i Minji, osnivačima grupe „Lutajuća Srca“. Upravo će omaž ovim niškim velikanima u kulturnom životu Niša upriličiti njihove kolege iz grupe Spomenka Đokić Кrstić i Vladimir Crnomarković u nedelju 29. avgusta sa početkom od 20 časova u parku Svetog Save.

Vidimo se na „City Festu“!