Izbornik Zatvoriti

Dokumentarna filmska dostignuća, ali i bogat muzički program,naći će se na drugom po redu Festivalu dokumentarnog filma i muzike „City Fest“, koji će se održati od 22. do 24 novembra u Domu Vojske u Nišu.

Za tri dana trajanja festivala publika će moći da pogleda čak sedam dokumentaraca i da uživa u nastupima Zorane Pavić, kabareu Mine Lazarević i Radeta Marijanovića, ali i da se podseti na legendarnu nišku grupu Lutajuća srca, koja upravo na festivalu obeležava 50. godina postojanja i rada.

Festival otvara popularna srpska glumica Lidija Vukićević u petak 22. novembar u 20 časova, a pre toga ljubitelji filma moći će da pogledaju filmove „Dom anđela“, višestruko nagrađivano delo Branke Bešević Gajić, koji je na programu od 17 sati i „Trnje i lovorike Olge Ilić“ , uzbudljivu priču koja prati burnu biografiju najveće niške pozorišne glumice svih vremena autora Jelene Stojanović od 18 sati.

Publika će prvog dana festivala moći da uživa i u muzici srpske pop pevačice Zorane Pavić &Balcan Soul.

Drugog dana festivala 23. novembra rezervisan je za film “Кude je taj Niš”, film o legendi Niša Živojinu Isakoviću Čokaliji reditelja Vladimira Ristića i „City produkcije“.

Istog dana biće prikazan i dugometražni dokumentarno-igrani film “Lauš” koji se bavi fenomenom ličnosti jednog od najtalentovanijih glumaca Žarka Lauševića, koji je u jeku najvećeg uspeha nestao sa scene kao posledica jednog zlog vremena, kao kolaterarna šteta teških devedesetih godina, reditelja Branke Bešević Gajić.

Od 20 sati publika moći da odgledaju muzički kabare Mine Lazarević i Radeta Marjanovića, koji kroz pesmu i muziku govori o bivšim, lepšim vremenima.

U nedelju 24. novembra biće prikazani filmovi “Trifun bombaš”, reditelja Slađana Stojanovića i “Obećanje”, autora D. Gajića i reditelja Željka Mirkovića.

Poslednje festivalske večeri koncertom niška grupa “Lutajuća srca”, obeležiće 50 godina muzičkog rada, a nakon nastupa od 21 čas biće prikazan i film “Lutajuća srca-arhiv emocija”, reditelja Vladimira Ristića.

„„City Fest“ je jedinstven, jer on ne postoji samo da bi prikazao filmove, već je obogaćen i muzičim nastupima, zato što su film i muzika dve neraskidive celine i zato što muzika igra veoma bitnu ulogu u stvaranju filmske priče“, ističe osnivač festivala Oliver Paunović.

Izvor: juGmedia, 15.11.2019.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *